آخرین اخبار
کد مطلب: 78404
فرم جديد دريافت يارانه نقدي+عکس
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 782

به گزارش سلام لردگان، به نقل از مهر، همه آنچه که وزير امور اقتصادي و دارايي براي شناسايي طبقه نيازمند براساس درآمد، دارايي‌ها شامل داشتن و يا نداشتن منزل مسکوني و خودرو و محل سکونت گفته و قرار شده فرم خوداظهاري يارانه‌اي در روزها يا هفته‌هاي آينده ارائه شود، در فرم‌هاي اول و دوم يارانه‌اي هم بود اما به نتايجي منطقي ختم نشد و در نهايت به اينجا رسيد که تعداد يارانه‌بگيران از جمعيت کل ايران بيشتر شد.

علي طيب نيا در جمع خبرنگاران در پاسخ به به پرشسي در خصوص چگونگي ثبت نام مجدد و پرداخت يارانه نقدي، گفته است: ثبت نام مجدد از افراد متقاضي دريافت يارانه تا قبل از پايان سال جاري آغاز مي شود و پس از بررسي هاي لازم دولت نسبت به پرداخت يارانه نقدي به اين افراد در سال 93 اقدام خواهد کرد.

وي افزوده است: به منظور ادامه پرداخت يارانه نقدي ضروري است متقاضيان با ثبت نام مجدد، نيازمند بودن خود را اعلام کنند، اما به افراد توصيه مي شود در صورتي که نيازمند نيستند از ثبت نام مجدد خودداري کنند.

طيب نيا تاکيد کرده است: هم اکنون مراحل ابتدايي اجراي فاز دوم هدفمند کردن يارانه ها انجام و فرم‌هاي ثبت نام مجدد نيز آماده شده است و برهمين اساس، به زودي ثبت نام مجدد از متقاضيان دريافت يارانه نقدي صورت خواهد گرفت.

وي با بيان آنکه، افرادي که اطلاعات نادرست ارايه دهند، براساس مصوبه مجلس سه برابر مبلغ يارانه دريافتي جريمه خواهند شد، گفته است: دولت بنا ندارد وارد اطلاعات شخصي افراد شود، اما اگر کسي درآمد خود را اعلام کند، به دولت اجازه مي دهد وارد اطلاعات شخصي شده و پس از بررسي، راستي آزمايي هاي لازم را انجام دهد.

وزير اقتصاد با بيان آنکه، تشخيص افراد نيازمند کار پيچيده اي خواهد بود، تاکيد کرده است: به دليل ترکيب عوامل خاص، امکان سنجي و ارزيابي افراد سخت و دشوار است و به همين دليل براساس حکم قانوني تبصره 21 افراد نيازمند براساس درآمد مشخص خواهند شد. براي تشخيص افراد نيازمند عوامل متعددي همانند درآمد، دارايي ها شامل داشتن و يا نداشتن منزل مسکوني و خودرو و محل سکونت را مي توان بررسي کرد.

حال براي بررسي دقيق‌تر برنامه دولت يازدهم براي توزيع فرم خوداظهاري يارانه‌اي، به ويژگي‌هاي مشترک دو فرم قبلي و فرم جديد مي‌پردازيم.

از زمان اجراي هدفمندي يارانه‌ها تاکنون دو بار فرم اطلاعات اقتصادي خانوار ارائه شده است؛ يک بار به صورت دستي بود و بار دوم اين کار به صورت الکترونيکي انجام شد.

فرم اول يارانه‌اي تابستان 87 و از طريق دفاتر پستي سراسر کشور به صورت رايگان در اختيار شهروندان قرار گرفت، برهمين اساس، فرم اطلاعات اقتصادي چاپ و توزيع شد و خانوارها اطلاعات خود را پر کردند؛ حتي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور وقت جمهوري اسلامي ايران هم اين فرم را پر کرد.
 


فرم اول يارانه‌اي در تابستان 87

ويژگي‌هاي فرم اول يارانه‌اي : در مستطيل قسمت سمت راست بالاي فرم مشخصات جغرافيايي محل سکونت خانوار شامل استان، شهرستان، شهر ( براي نقاط شهري ) يا دهستان و نام آبادي ( براي نقاط روستايي ) را در محل پيش بيني شده درج کنيد و بر حسب شهري يا روستايي بودن محل سکومت در مربع شهري يا روسايي علامت × درج نمايند.

در سمت چپ بالاي فرم، آدرس پستي محل سکونت خانوار، کد پستي ده رقمي و شماره تلفن تماس ثابت با پيش شماره مربوط و يا شماره تلفن همراه را درج کنيد. توجه کنيد از روي قبض تلفن مي توانيد به کد پستي خود دست يابيد.

ستون هاي 1 تا 10 : به هر فرد که يک شماره رديف اختصاص دهيد و مشخصات وي شامل نام، نام خانوادگي، جنسيت، تاريخ تولد، شماره ملي، سري و سريال شناسنامه ( طبق نمونه ي مندرج در عنوان ستون ) و نام پدر را عينا و به طور کامل بر اساس شناسنامه و مدارک ديگر مطابق نمونه تکميل و توجه داشته باشيد که نام سرپرست خانواده را در سطر اول درج کنيد.

 براي درج سال تولد فقط دو رقم آخر سال تولد را مطابق الگو در محل مربوط درج کنيد، براي افراد 100 ساله و بيشتر (متولدين 1287 شمسي به قبل ) علامت - - را درج کنيد .

ستون 11: اين ستون را براي افراد 6 ساله و بالاتر (متولدين قبل از تاريخ 1/5/ 1381) تکميل کرده و براي ساير افراد چيزي ننويسيد. اگر فرد بي سواد است کد 1 و براي افراد با سواد بر حسب آخرين مدرک تحصيلي دريافتي، يکي از کدهاي 2 تا 6 درج کنيد.

ستون 12: اين ستون را براي افراد 10 ساله و بالاتر (متولدين قبل از تاريخ 1/5/1377) بر اساس وضعيت فعاليت فرد در سه ماهه اول سال جاري مشخص کنيد و حسب مورد فقط يکي از کدهاي 1 تا 6 رابراي هر يک درج کنيد.

براي افرادي که مشمول هيچيک از کدهاي 1 تا 6 نمي شوند کد 7 را درج کنيد در صورتي که فرد " بازنشسته" يا " محصل" يا "دانشجو " بوده و شاغل نيز مي باشد، براي وي کد 1 را درج کنيد. افراد داراي درآمد بدون کار را بيکار قلمداد نکنيد و براي آن ها کد 7 ( ساير ) درج کنيد.

ستون هاي 13 تا 15: براي افرادي که در ستون 12 براي آن ها کد 1 يا 2 درج شده ابتدا در ستون 13 عنوان شغل اصلي وي را به طور دقيق و کامل بنويسيد و بعد در ستون 14 کد طبقه شغلي ( فقط يک کد) وي راحسب مورد با استفاده  از راهنماي زير پرسشنامه مشخص و درج کنيد.

توجه کنيد دراين ستون براي معلمان،  آموزگاران، دبيران، پزشکان (همه رشته ها و تخصص ها) و اعضاي هيئت علمي مراکز آموزش عالي صرف نظر از اين که کارمند بخش عمومي يا خصوصي هستند، حسب مورد کد 3 يا 4 درج کنيد.

در ستون 15 متوسط درآمد (قبل از کسر ماليات، بيمه و ساير کسورات قانوني) ماهيانه هر يک از اعضاي شاغل و بازنشسته خانوار را براي سه ماهه اول سال 1387 محاسبه و به هزار ريال درج کنيد.( منظور از درآمد، تمامي وجوه و ارزش کالاهايي است که در برابر کار انجام شده يا سرمايه به کار گرفته و يا از طريق بازنشستگي و غيره به فرد تعلق گرفته باشد.)

شايان ذکر است براي افراد مزد و حقوق بگير متوسط درآمد ماهانه شامل حقوق، اضافه کار، پاداش و ... مي باشد.

ستون 16:  براي هر يک از اعضاي خانوار متوسط درآمد ماهيانه سه ماهه اول سال جاري وي از ساير منابع از قبيل سپرده گذاري، سود سهام، عايدي از مستغلات وغيره را معين و در اين ستون به هزار ريال درج کنيد.

ستون 17: چنانچه هر يک از اعضاي خانوار مالک يک يا چند واحد مسکوني ساخته شده از مصالح ساخت ( از قبيل آجر، آهن و غيره) باشد در اين ستون براي وي کد 1 و درغير اين صورت کد 2 درج کنيد.

ستون 18: چنانچه فردي از اعضاي خانوار (داراي کد 1 در ستون 17) مالک يک يا چند واحد مسکوني است در اين ستون جمع مساحت زير بنا يعني سطوح ساخته شده مسقف واحد مسکوني وي را به مترمربع درج کنيد.

ستون 19: کل ارزش تقريبي واحد مسکوني براي هر فرد مالک را به ميليون ريال دراين ستون درج کنيد.

ستون 20:  کل ارزش تقريبي ساير املاک و مستغلات هر فرد مالک را به ميليون ريال در اين ستون درج کنيد.

ستون 21: در صورتي که هر يک ازاعضاي خانوار تحت پوشش يکي از انواع بيمه ها از قبيل تامين اجتماعي، خدمات درماني، نيروهاي مسلح، بانکها و غيره است، دراين ستون کد 1 و در غير اين صورت کد 2 درج کنيد.

ستون 22: براي افرادي از اعضاي خانوار که 18 ساله و بالاتر (متولدين قبل از 1/5/ 1369) و مالک خودرو شخصي سواري (غير از تاکسي تحت پوشش تاکسيراني) هستند، در اين ستون کد 1 و در غير اين صورت کد 2 درج کنيد.

ستون 23: براي افرادي از اعضاي خانوار که در ستون 22 کد 1 درج شده است ارزش تقريبي خودرو وي را به ميليون ريال در اين ستون درج کنيد.

ستون 24: چنانچه هر يک از اعضاي 18 ساله و بالاتر خانوار تسهيلاتي از هر يک از بانکها، موسسات مالي و اعتباري، صندوقهاي قرض الحسنه و غيره تحت عنوان وام دريافت کرده باشند و به صورت  ماهانه / دوره اي نسبت به بازپرداخت آن اقدام مي نمايند، در اين ستون کد 1 و در غير اينصورت کد 2 درج کنيد.

ستون 25: براي افرادي از اعضاي خانوار که در ستون 24 کد 1 دارند مبلغ کل وام دريافتي آنها از موسسات بانکي، اعتباري، قرض الحسنه و غيره را به ميليون ريال در اين ستون درج کنيد.

ستون 26: مبلغ اقساط ماهانه / دوره اي تسهيلات دريافتي مندرج در ستون 25 را در اين ستون به هزار ريال درج کنيد. توجه شود که اگر دوره باز پرداخت وام دريافتي بيشتر از يک ماه است، مبلغ  باز پرداخت وام را به ماه محاسبه و در اين ستون درج کنيد.

سئوالات 27 و 28: اطلاعات خانوار

- نحوه تصرف محل مسکوني فعلي خانوار خود را با توجه به گزينه هاي موجود مشخص و در داخل مربع مربوط علامت × درج کنيد. توجه داشته باشيد اگر خانوار محل سکونت خود را در مقابل کار يک يا چند نفر عضو خانوار تصرف کرده، حتي اگر مبلغي هم به طور ماهانه مي پردازد نحوه تصرف محل سکونت در برابر خدمت قلمداد مي شود.

در صورتيکه محل سکونت فعلي خانوار اجاره اي يا رهني است، ضمن درج مساحت زيربنا به متر مربع، مبلغ اجاره ماهانه را به هزار ريال در محل مربوط بنويسد. چنانچه محل سکونت اجاره اي - رهني است مبلغ رهن را بر اساس عرف محل محاسبه و به مبلغ اجاره اضافه کنيد.

- چنانچه سرپرست يا خانوار شما تحت پوشش يکي از نهادهاي حمايتي (کميته امداد امام خميني (ره)، سازمان بهزيستي، موسسات خيريه و ...) است در داخل مربع" بلي" و همچنين در داخل مربع مقابل نام نهاد مربوط علامت × درج کنيد در غير اين صورت در داخل مربع " نه" علامت ضربدر درج نماييد.

در پايان  پس از تکميل فرم، سرپرست خانوار با درج تاريخ و اثر انگشت در محل پيش بيني شده صحت مندرجات فرم را تاييد مي نمايد. پس از آن براي تائيد فرم اطلاعات خانوار به نزديکترين مسجد محل مراجعه نمايند.

مسئولان مربوط پس از درج نام و نام خانوادگي خود و تاريخ، محل مورد نظر را امضاء و مهر مي نمايند. پس از پايان کار و مراجعه به ايستگاه هاي طرح و انجام امور مربوط، کدرهگيري زير پرسشنامه خود را از متصدي مربوط اخذ نمايند تا در صورت نياز از طريق آن بتوانند وضعيت خانوار خود را پيگيري نماييد.

ماجراي خوشه‌بندي‌ها

همان زمان پس از پايان جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار رسما اعلام شد 65 ميليون و 107 هزار و796 نفر در طرح اوليه جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار ثبت نام کردند که 41 ميليون نفر از اين تعداد ، شهري و 19 ميليون و 700 هزار نفر روستايي هستند.

گزارش مرکز آمار ايران هم درباره نتايج راستي آزمايي فرم اطلاعات اقتصادي خانوار نشان مي‌داد: سازمان ثبت احوال 99.6 درصد اين اطلاعات را تائيد کرده است.

در ادامه مسئولان دولتي براساس پنج معيارغيردرآمدي "خودرو، مسکن، تحصيلات، تعداد افراد شاغلين خانوار و ميزان وام اخذ شده از نظام بانکي" به خوشه‌بندي (يک، دو و سه) روي آوردند و اين کار هم داستان‌ها داشت و سرانجام موجب انتقادات گسترده مردم شد و سپس رئيس جمهور وقت گفتگو کرد و از برخورداري 100 درصد مردم از يارانه‌هاي مرتبط با هدفمند شدن يارانه‌ها خبر داد و گفت: در دو گام همه مردم تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

فرم دوم يارانه‌اي و ويژگي‌ها

ابتداي سال 89 بود که دولت با محوريت مرکز آمار ايران اعلام کرد: جاماندگان از دريافت يارانه نقدي مي توانند با پر کردن فرمي به صورت الکترونيکي (اينترنتي)، به جمع مشمولان دريافت يارانه نقدي اضافه شوند؛ بدين ترنيب فرم دوم يارانه‌اي آمد و دو بند جديد در آن وجود داشت که در يک بند آن آمده بود:" توجه، براساس ماده 10 قانون هدفمندي کردن يارانه‌ها، دريافت يارانه منوط به ارائه اطلاعات صحيح است. در صورت احراز عدم صحت اطلاعات ارائه شده، دولت مکلف است ضمن جلوگيري از ادامه پرداخت، درخصوص استرداد وجوه پرداختي اقدامات قانوني لازم را به عمل آورد."

در بند ديگر فرم دوم يارانه‌اي تصريح شده بود: "اينجانب (سرپرست خانوار) با اطلاع از ماده 10 قانون هدفمندکردن يارانه‌ها، صحت مندرجات اين فرم را تاييد کرده و چنانچه اطلاعات خلاف واقعيت در پرسشنامه درج شده باشد، مسئوليت عواقب آن را مي‌پذيرم."
 


فرم دوم يارانه‌اي در ارديبهشت 89


در ادامه پس از اين کار، سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي وفت آمد و گفت: اکنون در مرحله اي از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها قرار داريم که به تدريج افراد استان‌هاي مختلف بايد با اعلام شماره حساب به سامانه رفاهي، متقاضي دريافت يارانه نقدي شوند.

وي سپس افزود: "از تمامي هم ميهنان گرامي که وضع درآمدي خوبي دارند، درخواست مي کنم براي کمک به اجراي بهتر اين قانون که در واقع کمک به روند توسعه ملي کشور است، با انصراف از دريافت نقدي يارانه به اجراي اين طرح بزرگ ملي ياري رسانند. با خودانصرافي و در واقع از خود گذشتگي افراد متمکن، دست دولت براي حمايت مؤثرتر از اقشار ضعيف و متوسط بازخواهد شد و اين بزرگترين راه کمک به اجراي اين قانون است. من هم فرم اطلاعات اقتصادي خانوار را پر کردم ولي هم اکنون از دريافت نقدي يارانه انصراف مي‌دهم."

اما در عمل اين درخواست‌ها به جايي نرسيد تا اينکه حتي تعداد يارانه‌بگيران از کل جمعيت ايران بيشتر شد. از آن زمان تاکنون، سي و شش مرحله يارانه نقدي به ايرانيان پرداخت شده است. به عبارت ديگر، تاکنون يارانه دريافتي هر ايراني حدود يک ميليون و 750 هزار تومان و کل مبلغ پرداختي به تمام مشمولان بيش از 126 هزار و 500 ميليارد تومان شده است.

حال با گذشت 3 سال و 10 ماه از اظهارات يارانه‌اي دولتمران قبلي، اين روزها مقامات اقتصادي دولت يازدهم هم از همان ادبيات‌ها ( درخواست انصراف يا جريمه مشمولاني که اطلاعات نادرست بدهند، يا شناسايي طبقه نيازمند براساس درآمد، دارايي‌ها شامل داشتن و يا نداشتن منزل مسکوني و خودرو و محل سکونت) استفاده مي‌کنند که در نهايت منجر به اين شد اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور بيايد و بگويد:"در بهمن امسال ما به 77 ميليون و 374 هزار نفر يارانه پرداخت کرديم که اين مقدار از جمعيت کل کشور که برمبناي آمار حدود 77 ميليون و 200 هزار نفر مي‌شود،‌ بيشتر است."

انتهاي پيام

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس